İDSB Yemen’de Üst Düzey İsimlerle Görüşmeler Yaptı

Haberler

İDSB Yemen’de Üst Düzey İsimlerle Görüşmeler Yaptı

İDSB Yemen’de Üst Düzey İsimlerle Görüşmeler Yaptı

İDSB bölgedeki sorunlara çözüm üretmek amacıyla İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AFAD İyileştirme Dairesi Başkanı Mahmud Ötegen’in bulunduğu heyet ile birlikte 14 Ocak 2019 tarihinde Yemen ziyaretini gerçekleştirdi.

Program, Yemen Başbakanı Sayın Muin Abdülmelik Sait’i Aden Başbakanlık ofisindeki makamında ziyaretle başladı.

Toplantıda Muin Abdulmelik, 2015’ten bu yana savaşın yaşandığı Yemen’de salgın hastalıkların kol gezdiği ve ekonominin çöküş sinyalleri verdiği bir dönemde başbakanlığa geldiğini, sorumluluğunun büyük olduğunu bu sorunların üstesinden Türkiye gibi kardeş ülkelerin desteğiyle çıkacaklarına inandığını belirtti.

Bakan yardımcısı Çataklı, Türkiye olarak her zaman Yemen’in yanında olduklarını, Yemen’in toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve meşru hükümetle değişik alanlarda hususen insani dramın sonlandırılması konusunda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Türkiye’nin imkânları ve Yemenli yetkililerin talepleri yönünde yardımların bölgeye ulaştırılabileceğinin altını çizdi.

Heyet daha sonra, İnsani Yardım Üst Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Yerel Yönetimler Bakanı Abdurrakip Fetih ve heyetiyle görüşerek Yemen’deki insani durumu masaya yatırdı. Toplantıya ayrıca Ziraat Bakanı Müsteşarı Cemal Hüseyin, Bakan Danışmanı Muhammed Hasan el Masri, İnsani Yardımlardan Sorumlu Koordinatör Muhammed el Suudi katıldı.

Bakan yardımcısı Çataklı, TİKA’nın bölgede ofisinin bulunduğunu ve bu ofiste sürekli bir koordinatörün bulunduğunu belirtip TİKA üzerinden tüm projelerin koordinasyonunun sağlanabileceğini belirtti.

Toplantı sonrasında heyet, İçişleri Bakanı Ahmed bin Ahmed Meyseri ve Teknik Eğitim Bakanı Prof. Abdulrezzaq Y. Alashwal’ı ziyaret ederek taleplerini dinledi ve bölgenin nasıl iyileştirileceği hususunda istişareler yaptı.

Daha sonra Yemen’den ayrılan heyet, dönüş yolunda Amman’a uğradı. Burada Amman Büyükelçiliğimizi ziyaret ederek gezileri hakkında istişarelerde bulundu.